Ja till ett säkrare Sverige!

Ja till ett säkrare Sverige!
Jag måste bara få säga att jag är så otroligt glad över att Sverige ibland får små ryckningar för att göra samhället till en säkrare plats för alla. 

Bara en sån liten sak som att det finns små laddstationer här och var, till exempel på bussar och på stationer. Jag tror verkligen att detta bidrar till att nätterna känns säkrare för alla som färdas kommunalt. Jag kommer själv ihåg hur rädd man var för att inte komma hem av olika anledningar när man var yngre och mobilen dog på tåget när man var på väg hem mitt i natten. Alla sms som gick till mamma sekunden innan mobilen dog "På tåget. Om jag inte är hemma om 20 minuter, ring polisen". Det bultande hjärtat när man gick de mörka och öde gatorna så ljudlöst man kunde i extra skorna utan klack som man släpat runt på hela kvällen just för detta syftet och med nycklarna mellan fingrarna redo för självförsvar. Alla dessa nätter hade, och det säger jag med säkerhet, känts 75% säkrare i alla fall om man hade en levande mobil i handen. Detta vet jag eftersom att vissa nätter hade man ju varit exceptionellt duktig och inte kollat på sin mobil under hela kvällen bara för att ha den levande på vägen hem, och mycket riktigt, hjärtat bultade inte lika hårt eftersom att man visste att man kunde ringa någon som kunde komma till ens undsättning om man blev bortrövad och även om man inte hade tid att ringa kunde någon spåra ens mobil och på så sätt rädda en. 

Sån tur för kommande generationer av ungdomar som ska bege sig hemåt när klockan har blivit morgon och farligheter kan gömma sig i skuggorna att det var någon smart person som såg behovet.